Omgeving

Groede
De afstand vanuit Veldzicht tot de Markt in Groede is circa 800 meter. Groede is een pittoresk dorpje met een prachtig authentiek centrum met de kerk als centraal middelpunt van de sfeervolle markt. Culinair kan je hier je hart ophalen bij restaurant 1880, ijssalon & koffiebar Fonteyn, café/restaurant de drie koningen met een eigen bierbrouwerij en de warme bakker “de bakkerieje”. Tevens is er op het gebied van kunst en cultuur altijd veel te beleven in Groede waaronder diverse ateliers.

Breskens
Breskens heeft een oude vissershaven, die tot op de dag van vandaag actief wordt gebruikt, en een moderne jachthaven. Meer over de historie van de visserij kom je te weten in het aldaar gevestigde visserijmuseum. In Breskens heb je de mooie combinatie van strand, restaurants en winkels. Vanuit Breskens is er voor voetgangers en fietsers een snelle bootverbinding naar Vlissingen.

Sluis
Voor een dagje winkelen en goed eten ga je naar Sluis. De winkels zijn er 7 dagen per week geopend. Sluis heeft een Belfort wat je kan bezoeken, hier is een museum zodat je alles komt te weten over Sluis. Je kunt ook de toren beklimmen, waar je een prachtig uitzicht hebt over de streek. Sluis is een oude vestingstad en je kan er een mooie wandeling over de vestingwallen maken.

Natuurgebied het Zwin
Natuurgebied het Zwin is een beschermd natuurreservaat aan de kust op de grens met België en Nederland. Het loopt aan zee van Cadzand Bad tot aan Knokke Heist in België. Landinwaarts loopt de regio ongeveer tot aan de plaats Retranchement. Je kan er heerlijk wandelen en fietsen. De bekende Zwinroute is een fietstocht die door het Nederlandse deel van het Zwin gaat en langs de Verdronken Zwarte Polder. Bij eb kan je zelfs vanuit Cadzand naar Knokke wandelen, hiervoor moet je wel de getijden goed in de gaten houden.

Cadzand
Cadzand heeft zich ontwikkeld tot een mondaine kustplaats en ligt dicht tegen Vlaanderen aan. Cadzand heeft ook een eigen jachthaven waar ook het restaurant Air Republic van Sergio Herman is gesitueerd.

Brugge
Brugge is een stad met een rijk verleden, waarvan nog heel veel bewaard is gebleven. Indertijd was het een centrum van de lakenindustrie en het was in de 14e eeuw het handelscentrum van Noord-Europa. Omdat zoveel bewaard is gebleven heeft het nog steeds een authentiek middeleeuws uitzicht en zijn er talrijke bezienswaardigheden en idyllische plekjes. Het is een trekpleister met internationale allures.

Gent
Waar in Brugge de tijd stil lijkt te hebben gestaan weet Gent haar rijke verleden te combineren met het bruisende leven van vandaag. Ook hier veel middeleeuwse gebouwen maar ook chique winkelstraten, prachtige herenhuizen, arbeidersbuurten uit het begin van de 20e eeuw met veel studenten en drukke pleintjes, waar je op zwoele zomeravonden tot in de late uurtjes kan borrelen en tafelen.